Gå til innhold

Velkommen gjest!

Hvis du register deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.


octavio

Vindavvisere 2013 ->

Anbefalte innlegg

Hei!

Vurdere å kjøpe vindavvisere for min Octavia SW  2016 model.

Noen som har de allerede? Lurer på hvilken typer finnes og hvordan de ser ut.

Det mangler veldig ofte bildet på di websidene som selger sånnt.

Som f.eks denne https://www.gytisautek.no/skoda-octavia-2013-vindavvisere-4-stk-stv

Bildet som vises der er bare en generell en.

Takk!

Endret av octavio

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dette har vært diskutert før. Jeg har et sett fra Superskoda liggende som ikke er montert enda (litt latskap og litt at bil ikke har vært prioritert i det siste). Men du kan jo se litt på tråden:

 

Endret av Sjåføren

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har kjørt med mine i 3 år nå. Fordelen er at du ikke får vann inn ruta om du har vinduet åpent.., bilen skiller seg litt ut fra de andre. Ulempen er at det blir merkbart mer vindstøy, men allikevel ikke så mye at det var plagsomt for meg. Nå legger jeg ikke merke til det i det hele tatt, men rett etter installering var det helt klart merkbart. Mine har som sagt stått på i 3 år og kommer til å stå på sålenge jeg eier bilen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
22 timer siden, CitizenX skrev:

Har kjørt med mine i 3 år nå. Fordelen er at du ikke får vann inn ruta om du har vinduet åpent.., bilen skiller seg litt ut fra de andre. Ulempen er at det blir merkbart mer vindstøy, men allikevel ikke så mye at det var plagsomt for meg. Nå legger jeg ikke merke til det i det hele tatt, men rett etter installering var det helt klart merkbart. Mine har som sagt stått på i 3 år og kommer til å stå på sålenge jeg eier bilen.

Husker fra den gangen jeg hadde slike selv (Hval), så var de festet på den måten at de var kilt fast i mellom ytrekant på toppen døra og lista rundt vinduene, slik at den siste cm var litt hardere «å sveive» igjen for og få lukket vinduet helt.

Hvordan er vindavviserne på din bil festet da @CitizenX?

Ser de nye i dag skal limes med dobbeltsidig tape på utsiden av dørkarmen, det hadde jeg følt meg litt skeptisk til selv både pga at limet kan sette igjen stygge merker, men også fordi jeg ser for meg at de lettere kan løsne med tanke på vask og såpe på sikt. Mulig en ubegrunnet bekymring fra min side, men føler at den gamle måten å feste de på i mellom list og dørkarm fungerte bedre i praksis (ingen fasit, bare hva jeg selv har en følelse av.....).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

De er festet på samme måte som du beskrev, kilt mellom døra og vinduet. Følger med et enkelt "verktøy" for å presse ut pakningen slik at det skal gå greit å få igjen ruta, viktig å gjøre litt grundig arbeid med å presse ut pakningene slik at vinduet enkelt går igjen. Ellers blir det for trangt de siste cm når man lukker vinduet. Allikevel en installasjon som tar max 45 min til en time.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er slik jeg ville hatt de festet også @CitizenX, men de som selges i dag skal jo festes på en annen måte i følge den siden er linket til i første innlegg i denne tråden, legger ved et skjermbilde av det som står på nettsiden.

5ae388aed3480_Skjermbilde2018-04-27kl_22_27_20.thumb.png.6af2e4ddf6251ff3bf9408b1399dce8c.png

 

Endret av Superb lll

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg kjøpte ikke hos gytis men hos en annen leverandør og de ble innstallert som jeg beskrev.  Enda enklere om de limes på yttersiden, det er iallefall null risiko for å evt ødelegge noe da.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er nok sant med tanke på at lista rundt vinduet ikke blir utsatt for et støre press og det samme med at el.vinduheis ikke bør «presse» hardere (enn normalt for å kunne lukke vinduet helt igjen, fordi det er fysisk trangere om vindavviseren også er i mellom dørkarm og list.

Men selve festingen med bare dobbeltsidig tape på en såpass smal kontaktflate føles i utg.pkt. ikke helt bra for min del. For såpe og salt/skitt vil jo også legge seg der og muligens da «tære» på limet til den dobbeltsidige tapen. Mulig det er en helt ubegrunnet tanke fra min side, men jeg sitter med noen erfaringer med noe som er forsøkt tapet fast på våre arb.biler tidligere, og det var ikke akkurat noe jeg vil kalle vellykket........

Men jeg har bomma før også jeg ;) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Svar i emnet

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Nyeste emner

 • Siste Innlegg

  • Skal være mulig å knytte seteinnstilling til nøklene (kommer vel an på modell og utstyr), slik at setet justerer seg i riktig posisjon når man låser opp med sin nøkkel
  • Jeg tuner mine biler selv og gassreponsen er selvfølgelig på sitt beste.
  • Hei, jeg søker etter innsteglys (ghostlight) i dør(ene) til Ovtavia 3 vRS -16 mod. Har søkt i det vide og det brede, men finner bare til forrige modell, og og de er for stor. Er det noen her i forumet som har funnet noe passende til denne modellen? Har sett logo med vRS i bakken på den forrige modellen. Svein Arne  
  • Bare hyggelig det @GeirS   Ble jo litt nysgjerrig så måtte jo sjekke hvordan det fungerte, og som nevnt så burde jo lagringsknappene hatt en litt annen måte og hente frem hvilke innstillinger som er lagret der, Det burde holdt å trykke på knappen, ser ikke helt hvorfor det skal være på den måten det er programmert til her, men det er muligens en litt annen årsak til det enn hva jeg klarer å se....... Hvordan det fungerer på andre Skoda modeller hadde det jo vært litt artig å lese, hadde jo dette på Superben vi hadde også, men heller ikke der så var det jo noe behov for å lagre seteinnstillingen for min del, så den ble ikke testet ut hvordan den fungerte i praksis.........
  • Takk for at du sjekket @Superb lll.  Mener jeg testet dette når bilen var ny.  Da fikk jeg pipelyd og la også merke til at man måtte holde knappen inne for å få den i den posisjonen man hadde lagret.  Syntes også dette var tungvindt, men da var det bare meg som kjørte bilen.   Får nok ta en tur innom forhandler og be dem se på det. Geir
  • Fant denne nettsida, då eg leita etter oversikt over PR. koder.  Kan vere grei å ha. https://www.eftermontering.se/webbutik/13-tyda-bilens-utrustning
  • Det er kun jeg som kjører min Octavia så jeg hadde ikke lagret setet i en posisjon, men jeg gikk ut for å ta en test nå @GeirS. Om det kun er tenningen som er på eller motoren går spiller ingen rolle, jeg trykker på SET knappen, og holder nede nummerknappen jeg vil ha lagret seteinnstillingen på. Etter et lite sekund så kommer det en kvitteringslyd i dashbordet, og seteinnstillingen er lagret. Så flyttet jeg litt på setet og lagret denne seteinnstillingen på neste nummerknapp, og det kom også der en kvitteringslyd. Det jeg synes er litt tungvindt med dette, er at når en skal bytte i mellom de ferdig lagrede seteinnstillingene, så må en holde inne den respektive nummererte lagringsknappen helt til setet har kommet i riktig posisjon. Det skulle jo holdt å bare trykke på den respektive knappen en har lagret en seteinnstilling på etter min mening.   Så i din bil er det tydeligvis noe som ikke fungerer slik det skal når det gjelder lagring av seteposisjoner, så det er vel mest sannsynlig noe verkstedet må se litt nærmere på for deg vil jeg tro @GeirS
  • Monterte de bak grillen? Jeg gikk for Rigid SR20. Jeg skal montere lyset så får jeg Bilelektro til å koble ledningsnettet. Ønsker ikke egen bryter men at den slår seg på med bilens langlys.  Må hele fronten av for å komme til monterer jeg bare på skiltplate heller.
  • Jeg sjekka litt da jeg satte på Lazer ST4 EVO lykter i fronten, og fant ut at å betale Møller 4990,- for ledningsnett, montering av ledningsnett, og bryter inne i bilen, var et kupp.  Hadde nok brukt en lørdag på demontering, montering av lys og bryter innvendig. Var ikke verdt det med tanke på at jeg nettopp hadde brukt 615kkr på bil.   
  • Litt usikker på om jeg skulle skrive dette her, men siden jeg har Octavia så... Kjøpte Octaviaen med elektrisk sete på sjåførsiden, og har vel egentlig aldri benyttet dette med å lagre innstillingen.  Men det siste halvåret så har datteren min øvelseskjørt og da hadde det vært fint å kunne lagre innstillingene mine, og hennes. Men jeg får det ikke til å funke.  Står veldig enkelt i manualen.  Med motoren på, stille inn sete slik man ønsker, trykke på SET-knappen og innen 10 sek trykke på 1, 2 eller 3 for å lagre innstillingene. Da vil det komme ett pip som indikerer at innstillingene er lagre.  Men det funker ikke.  Uansett hvordan jeg trykker, så får jeg ikke lagre innstillingene.  Jeg trykker SET og 1 (har testet 2 og 3 også), men jeg får ingen pipelyd som indikerer at der er lagret.  Er det noen som har opplevd dette? og evt. har noen tips? Kommer vel til å dra innom forhandler ved anledning for å høre med dem, men tenkte å undersøke her i forumet først.   Geir
 • Andre nye emner

 • Andre nye innlegg

Om Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Populær kategori:

×