Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Sign in to follow this  
Batistuta

Octavia 2015 mod, rust og problemer.

Recommended Posts

Hei.

For to år siden kjøpte jeg en Octavia 2015 modell. Siden da har jeg fått lakkskade/steinsprut/rust som dere kan se på de tre vedlagte bildene. Skadene er øverst på bakluka på "spoileren", på bakskjermen/hjulbuen hvor den møter bakfanger og på panseret nedenfor Skodamerket.

De to første har jeg fått garantiavslag på hos Møller grunnet yttre påvirkning. Skal inn til vurdering av den på panseret om noen uker. Men har ikke noe tro på å få noe medhold her heller. 

Jeg vasker bilen relativr ofte og polerer to ganger i året. Følger med på steinspruter og legger i lakk. Likevell ruster det. Er kvaliteten på lakk og karosseri virkelig så dårlig på Skoda?? Har hatt Ford, Opel og Audi før å ingen av disse har vært i nærheten av å tåle så lite. Å det er biler som har vært eldre enn Skodan.

I tillegg har den vært inne 6 ganger til garantirep på de knappe to årene jeg har eid den. Og den skal inn enda en gang nå snart. Gjelder bytte av foringer,mansjett,girvelger,og et par elektronikkfeil.

Er kvaliteten dårlig på Skoda? Dette blir jo fort dyrt når garantien går ut.

Den har gått ca 55 000km.

received_10160377190635634.jpeg

20190516_100045.jpg

20171030_121500.jpg

Edited by Batistuta

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Skoda er verken bedre eller dårligere enn sine søsken fra Gruppen - dem har samme galvanisering. Moderne lakk tåler mindre enn før da det er strenge kjemiske lover og regler i dag.

Jeg hadde samme Octavia (2016) og hadde absolutt ingen problemer med rust. Klart lakkslipp og lignende skjer jo og det kan være en dårlig batch metall, men har du fylt steinsprang (korrekt og kjapt nok) er det rart det er kommet rust. Forøvrig kan det se ut som skjermkanten mot fanger er litt skjevt montert, da gnisser det.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Men er de dårligere enn andre bilmerker? Vi har 13 modell Ford som jeg ikke opplever disse problemene med. Jeg gjør ikke noe annerledes med en enn med Skodan.

Den oppe på bakluka er fylt flere ganger, men lakken bare forsvinner igjen. Har til og med brukt et lakkverksted for å gjøre det den siste gangen. Men nå er lakken borte igjen.  Møller skal ha 3000kr for å fikse den..

Hvis fangeren er montert skjevt så bør det vel gå på garanti?

Vi bør egentlig bytte til en større bil nå. Og da er jo Superb i utgangspunktet høyaktuelt. Men kjenner jeg er litt skeptisk, så det er my av grunnen til at jeg spør om kvaliteten på Skoda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har mitt 3. VAG produkt på rad nå, 2014 VW Golf, 2016 Superb og 2018 Octavia, og jeg har ikke hatt en eneste rustflekk på noen av disse bilene, ei heller zinkslipp. Jeg har dog hatt flere steinsprut på samtlige av dem, men de har jeg selv fylt igjen med en original lakkstift (først baselakk, så klarlakk). Bortsett fra at en kan se hvor det er gjort, så var det overhode ingen rust på noen av dem.

Vi har mange VW nyttekjøretøy i vårt firma, og der er det noen biler som er plaget av zinkslipp, men det gjelder også både for Mercedes og Ford som vi har minst like mange av. 

Så enkelte biler er mer utsatt enn andre, uten at en helt kan si hva det kommer av. Det er jo noe ved zinkbehandlingen som reagerer og gjør at lakken slipper, og dessverre så er Møller meget vanskelige å ha med å gjøre i de tilfellene. De får omtrentlig alt til å ha kommet fra ytre påvirkninger, slik som f.eks. steinsprut. Men hvordan en kan få steinsprutskade øverst på bakluken og andre vanskelige steder er det heller ingen som kan forklare. Det er rett og slett ansvarsfraskrivelse etter min mening.

Ford er heller ikke bedre der, de sier konsekvent det samme, ytre påvirkninger. Vi har mange biler fordelt på flere skandinaviske land, så jeg har ganske god dekning for det jeg skriver her. For de fleste av bilene våre er leaset, og da får vi regninger ved utbedring av lakkskader, selv om vi har passet på bilene og tatt lakkskader/zinkslipp opp med forhandlere, men vi ender stort sett opp med at i +90% tilfellene så ender vi med regningene selv.

Så personlig så har jeg ingen utfordringer med lakk eller zinkslipp på hverken Skoda eller VW, men jeg har lest at det forekommer på ganske mange forskjellige bilmerker, men dessverre så har vel VAG vært litt mer representert her enn de burde være.......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kvaliteten rent teknisk for min Octavia har vært grei. Etter 2 år og 90.000 km er det nå lite tull, men likevel litt skremt av noen tidligere feil - ikke mekaniske heldigvis.

13 stk diverse elektroniske feil samlet opp til første service.

Ene LED baklyset koblet ut - grunn var ledning lagt i klem - på fabrikk.

Radar konket ut ifjor sommer.

Og, gjengangeren: For lite frostvæske fylt i fra fabrikk, etterfylt ved 20k - deretter ikke noe problem.

Litt bekymringsverdig at jeg måtte etterfylle olje før service denne gangen, håper det ikke blir trenden.

Vi har sett to mulige zinkslipp på begge Octavia på jobben - Møller dementerer alt.

Personlig lurer jeg litt på kvalitetskontrollen på fabrikken. Det virker som litt for store forskjeller på like biler.

Edited by PaulusA

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ingen biler er vel feilfrie, men enkelte bilmerker har vel vært litt mer utsatt for feil enn andre. Skoda har blitt meget bra på det punktet nå i senere tid, og de kommer veldig høyt opp på listene over fornøyde bileiere og lite feil. Men igjen, det finnes svært få bilmerker som kan vise til at fel ikke forekommer.......

Angående lavt frostvæskenivå så har jeg vel nesten litt tro på at det kan være noe luft i systemet før bilen forlater fabrikken, og/eller at det er varmt der, for når temperaturen synker, så minker også nivået i de aller fleste frostvæskebeholdere. Jeg har ikke fått varsel på Octaviaen (foreløpig), selv om det har vært veldig nære minimumsstreken denne vinteren, men jeg hadde det varselet på VW Golf (14), VW Caddy (16), VW Transporter (12 og 18) og Superb (16).

Oljenivået har jeg vel sett at gjerne ligger litt høyere når den kommer fra fabrikken enn når den har vært på service, men det forklarer jo ikke helt oljenivået til din bil @PaulusA, for med den kilometerstanden du har, så har den vel igjennom 3 servicer nå vil jeg tro, og kanskje noen oljeskiftservicer i mellom der også......?

Zinkslipp er en ting det dessverre er veldig vanskelig å få aksept for hos Møller/VAG (som igjen er instansen som avgjør dette visstnok), spesielt om det har gått hull på «boblen», da er det helt umulig etter hva en hører og leser. Det er en litt bedre sjanse om lakken fremdeles er hel, men ikke noen garanti for at det blir godkjent da heller dessverre......... Det er rett og slett for dårlig kundebehandling, her må de bare erkjenne at enkelte bilmodeller fra VAG er disponert for zinkslipp.

Er ganske enig med deg her @PaulusA, slutt/kvalitetskontrollen er for dårlig på en del punkt. Det går for fort og de skal nok rekke over for mange biler på en liten tilmålt tid. At det kan være litt for store toleransegrenser for hva som kan godtas og ikke har jeg vel også litt tro på at er en viktig årsak til at enkelte opplever en del unødvendige småfeil.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jepp

skal ha 3. service om få dager. Kan selvfølgelig være litt lite olje på forrige service.

Uansett, for det som betyr noe er bilen helt fin - Dvs drift og pålitelighet - da heldigvis null kritiske feil

Håper du er fortsatt fornøyd med din Octavia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja da Octavia har fungert meget bra så langt. Var forresten nede hos forhandler og fikk låne en smøring til listene i dørene, for det knirket veldig i dem når varmen kom nå, og det er vel omtrentlig det eneste jeg har  ordnet med etter hva jeg kan huske.

Men nå er ikke denne bilen så mye brukt/kjørt heller da @PaulusA, den står stort sett stille i ukedagene for tiden, og så er det noe kjøring i helgene, har kun kjørt rett i overkant av 13.000km med den siden Juli 2018.......

Det er vel ikke alt jeg er helt tilfreds med, men det kan ikke Octaviaen noe for. Det har med med at jeg savner Superben jeg hadde, men igjen, det valget kan jeg ikke skylde på Octavia for, så det får jeg ta på min egen kappe gitt ;) 

Kommer jo en helt ny Octavia til høsten (2020 modell), så får en vel kaste noen blikk på den etter hvert vel :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hehe

Bra!

Ja, er alltid lov å glo på noe nytt

Synd de ikke selger 150 tsi og 4x4, hadde vært en fin kombo

Med min kjørelengde er liksom ikke 180hk bensin så interessant, er litt vel tørst

Håper de kommer med hybrider etterhvert 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm.. Sidan du kjøpte den bilen brukt, ville eg sjekka opp med forrige eigar om den har hatt ein skade/omlakkering. Den lakkslippen mellom hjulbue/fanger hadde neppe gitt meg på uten kamp. Blir no ikkje ein sånn skade av steinsprut. Og steinsprut oppe på bakluka? Kva retning kom den ifrå?..  Lakkgarantien er jo gått ut, men dette virkar for dårlig. Som alle andre merker , vil Møller prøva å få deg til å betale uansett.  Snakk med ein frittståande lakkeringsverkstad for å få ein annan vurdering.  Og når det gjelder rust generelt er ingen bilar godt nok understellsbehandla  som nye. I Norge er ekstra behandling eit "must" .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takker for alle tilbakemeldinger i tråden og setter pris på dem.

Oppdatering angående rusten:

først @Reparatøren: Forklaring steinsprut på bakluka. Kan ha kommet fra en lastebil, så steinen har flydd over bilen og truffet bakluka...

Skade/omlakkering: forrige eier opplyste om at bilen har skrapet i autoværnet og er lakkert på høyreside av Møller.

 

 

Panser = Steinsprut. Ikke på garanti.

Skjerm høyre side: Når jeg nå var inne med skaden på panseret så tok jeg opp det på skjermen igjen. Garantiansvarlig sa da at denne ikke hadde blitt vurdert etter gjeldene protokoll hos Møller. Det var bare han som hadde med garantisaker å gjøre og det var ikke han som så på bilen sist og avfeide garanti. Så han tok den inn å undersøkte selv. Siden bilen var lakkert lenger oppe på skjermen tidligere så kunne de ikke sende inn garantikrav på denne. Jeg måtte selv høre med den Møller avdelingen som hadde utført lakkeringsjobben om de kunne ta det på garanti.

Han fant derimot ut at det hadde begynt å boble på venstre skjerm også, så denne får jeg på garanti. Og det var et kjent problem.

Så kjørte jeg til den andre Møller avdelingen i en annen by så de fikk sett på bilen. De sa at den ikke har vært skadet i området hvor det er rust og at dette problemet var en kjent sak. De skjønte ikke hvorfor jeg måtte kjøre ut dit når de bare kunne ha sendt bildene av den gamle skadene til den første Møller avdelingen jeg var på. De fikk godkjent dette som garantisak hos Skoda.

Så i sommer skal den lakkeres på hver side hos to forskjellige Møller, i to forskjellige byer. Ganske tungvindt, men er fornøyd med at jeg får det dekket i alle fall.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Er du smart nå så får du de til å regne ut et tilbud til deg på panser og bakluke i samme slengen, Møller må uansett preppe  en jobb og om de skulle da tjene litt ekstra så kan det hende du får en god deal.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@BGB

Jeg ba om det. Ble anbefalt smartrep da det ble billigere.

2500kr på panser 3000kr på bakluke.

Dette kunne de ikke gjøre samme dag som garantijobben.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bra at du får dekka eindel av skadene.

Men sjekk nøye jobben etterpå, og følg nøye med på at det ikkje rustar igjen.

Har dessverre dårlig erfaring med garantirep.av rustskader.. (ikkje VAG produkt/Møller.) Det er jo utrulig viktig at jobben blir gjort riktig og all rust blir fjerna før grunning og lakk.  I mitt tilfelle var bilen innom forhandlar 6 ganger totalt for ein rust rep.  på garanti..  Når eg seinare fiksa rust på kanalane sjøl, såg eg at det hadde blitt lakkert oppå gammal tectyl.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vet dette er en gammel tråd, men jeg bare lurer litt på en vesentlig ting @Batistuta.

Det er ikke tilfeldigvis Møller Skadesenter på Sem utenfor Tønsberg det snakkes om her? Personlig har jeg ekstremt dårlige erfaringer med denne avdelingen, men jeg hører også at det er en god del andre også som er rimelig oppgitt over kundebehandlingen der.

Edited by Greco

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Emner

 • Siste Innlegg

  • Så ”godt” å se at andre også har problemer. Har mye av samme problemene som deg. Har en 2020 Kodiaq.  Har flere ganger opplevd at CarPlay kobler inn og ut, samt at den ikke vil starte. Har også opplevd ved et par anledninger at ryggekameraet ikke starter.  En annen ting som irriterer meg er at et pr ganger når jeg rygger bilen inn i garasjen kommer en slags nødmodus, der det piper høyt og bilen bremser.    Når det kommer til iPhone-problemet bruker jeg iPhone 11 pro, mens fruen bruker iPhone X. Ingen forskjell der. Akkurat når det kommer til CarPlay tror jeg det er et VAG-problem, da jeg har nøyaktig samme problem i min 2019 Transporter T6. Har ikke hatt Skodaen inne på verksted for dette enda, men Transporteren har vært inne flere ganger. Tror ikke de har noen løsning...
  • Dette er vel ganske normalt på VAG biler. Som regel er dette resultatet av avfetting/sterke såper, som dem ikke tåler. Vær alltid påpasselig med å ikke bruke avfetting over dørhåndtak og en ganske ph nøytral såpe over dørhåndtak. Så slipper man dette. Mange sier det hjelper å polere opp chromelistene igjen.
  • Mine vinduslister har fått "flekktyfus". Krommen rundt grillen er fin og blank når jeg gjør den ren, mens vinduslistene er av en helt annen type. Mye mattere i utgangspunktet, og nå har de blitt skikkelig skjoldete i tillegg. Jeg får de ikke "rene"
  • Hei. Jeg skrev et innlegg på siden om Kodiaq, men der var det ikke så mange som hadde problemer med CarPlay, så jeg tenkte å høre på generelt nivå. Verdt å nevne at jeg har Amundsen og ikke Colombus, kanskje. CarPlay kan av og til ikke starte. CarPlay kan av og til slå seg av for deretter å koble seg på igjen. CarPlay kan skru seg av og ikke skru seg på igjen. Dersom jeg trekker ut ledningen fra USB etter at noe av dette har skjedd, så vil den nesten alltid starte. På de 10 md jeg har hatt bilen har jeg hatt to forskjellige iPhoner og fire forskjellige ledninger. Det kan også være litt problemer med å koble telefonen med Bluetooth. Ryggekamera skrur seg ikke på. Noen ganger skjer det ikke noe, andre ganger viser den konturen av hele bilen med slike merker for sensorer rundt om. Radioen står på, men når jeg skal regulere lyden så indikerer den at det er telefonlyden som skal reguleres. Noen ganger tar det veldig lang tid før radioen skrur seg av. Jeg skrur av tenningen/bilen, åpner døra, det virituelle dashbordet indikerer at bilen er skrudd av, men radioen står på fremdeles en stund. noen ganger med mørk Amundsenskjerm andre ganger med radioskjermen på. Av og til kan jeg ikke skifte kanal, selv om jeg trykker på de forskjellige kanalknappene. Klokka kan plutselig vise 1 time feil. Verkstedet har allerede byttet infotainmentskjerm. For bak denne skjermen så sitter det en «hjerne» som styrer. Men jeg synes ikke det har blitt så mye bedre.    Dette er jo en ny bil, og slikt skal jo ikke forekomme, synes jeg.
  • Oppdaget etter 1,5 års bruk at dei kromma vinduslistene på Kodiaqen har begynt å få eit kvitt belegg på seg.  Har nokon erfaring med dette og kva som eventuelt kan fjerne da utan å gjere ytterlegare skade? Er dette vanleg å få på den type lister? Da ser ikkje ut som om grillen eller listene på siderutene bak har fått dette, berre listene på dørene.   
  • Dette har jeg ikke tenkt på å sjekke... Verkstedet har heller ikke spurt     Verkstedet har allerede byttet infotainmentskjerm. For bak denne skjermen så sitter det en «hjerne» som styrer. Det hjalp litt, det ble bedre, men feilene uteblir ikke
  • Uten at jeg har fasiten så virker det jo nesten som det er flere feil her @Espen. Feil på bilens infotainmentsytem, og da en feil som (dessverre) ikke er permanent og gjør feilsøking vanskelig for verkstedet. Mulig feil på f.eks. ryggelysbryteren som skal gi signaler til infotainmentsystemet og aktivere ryggekameraet. Virker forresten bilens ryggelys når ryggekameraet/skjermen ikke fungerer? Skulle jo trodde at en SW update skulle løst dette, men når det ikke hjelper så er det vel kanskje bytte av deler/skjerm som er neste steg på to-do-listen for verkstedet.......? Det er synd at du har slike feil som dette @Espen, håper at verkstedet finner ut av dette for deg, lykke til  
  • Det burde jo være unødvendig, for dette kunne fint vært unngått med f.eks. en gummilist i toppen av døråpningen som ledet bort vannet når en åpner dørene, har som tidligere nevnt også det samme problemet på min Superb. Jeg har med meg en tørkerull i bilen som jeg bare tørker av vannet som er på oversiden av bakdørene før jeg åpner dem, da unngår jeg i hvert fall at baksetene blir våte når dørene åpnes. Ikke den beste løsningen det heller og burde vært unødvendig, men i mangel på andre løsninger, så gjør jeg det så enkelt som mulig.
  • Etter forbrukerkjøpsloven har forhandlar/verkstad 3 forsøk på utbetring/reparasjon av samme feil, so stå på ditt.
  • Ja, jeg har fått beskjed om jeg kan få dette på film. Og det har jeg fått til, unntatt baklukelåsen. Jeg er baki der 7-8 ganger i løpet av en arbeidsdag. Det blir 16 åpninger i løpet av én dag. I begynnelsen filmet jeg hver åpning..... men det blir tungvindt etterhvert og så glemmer jeg det en gang.... og selvsagt skjer det da.... Jeg har fått time til å bytte denne låsen da. Det er bra. Verkstedet sier at de har hørt om noen tilfeller som jeg har opplevd, men de sier også at det ordner seg etter en oppdatering av Amundsen. Det gjelder ikke min bil, for det har vi allerede prøvd. Dette er en pågående sak med verkstedet.
 • Other new topics

 • Andre nye innlegg

  • Ligger an for overgang til Audi, nærmere bestemt e-tron🙄 Har ikke bestilt enda, men nært forestående... Er vel litt leveringstid, så Octavian må nok holde ut med meg noen måneder til!
  • Den var både artig og stilig @Tommy Thon  
  • I dag fikk jeg en t-shirt med en kombinasjon av favoritt bil merke, og favoritt rockeband. Litt barnslig for en gubbe i 50åra, men det får stå til...😎😉
  • Det  tror jeg nok kan være et godt valg @Helge (selv om det ikke er Skoda ), bilen ser flott ut    Så er det som du sier at det er lov å håpe at oppfølgeing og serviceinnstillingen til BOS er bedre enn hva den kan være hos Møller på litt for mange verksteder etter hva en leser. Det er jo snart på tide at de forstår at de er avhengig av sine kunder for å overleve, synd at det er merkeverksteder/forhandlere som ødelegger slik at flere bileiere velger andre bilmerker fordi de har fått for dårlig oppfølging, da har det sviktet i flere grunnleggende ledd etter min mening............

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...