Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Sjåføren

Sjåføren's Karoq Sportline 2,0 TSI DSG 4x4

Recommended Posts

Etter mye frem og tilbake har jeg endelig tatt mot til meg og bestilte bilen 29.juni. Det var helt i utløpet av kampanjer som var kjørt på våren/forsommeren, men det viste seg at de kjørte kampanjene videre frem til 31.august. Nåvel, greit for meg, jeg ble i alle fall sparket i gang. Jeg hadde en mulighet til endring/kansellering noen dager neste uken, men jeg bekreftet og låste bestillingen 3.juli. Har ikke fått noe leveringstidspunkt enda, men antar at den kan leveres i september. Det blir kanskje den siste fossil-bilen jeg kjøper....

Det er altså en Velvet Red Metalic Sportline med sorte detaljer og sort interiør. Den leveres kun med sportsseter i stoff, og det er helt i orden for meg. Setene er knallgode å sitte i, både jeg og fruen sitter som støpt i dem!

Så ble det litt extras:

- Vinterpakke, assistentpakke og transportpakke

- Parkeringsassistent og ryggekamera

- Digitalt instrumentpanel

- Amundsen navigasjon

- Trafikkskiltgjenkjenning

- Canton lydsystem

- Varme i ratt

- 19" Vega black

Og litt småtteri til, men viktigst: heltectylering.

Dette tror jeg blir en god bil, det blir en lang ventetid! Jeg har naturlig nok ikke bilde av min bil, så det må bli et annonsebilde i denne omgang.

_20190704_001230.JPG

Edited by Sjåføren
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Grom bil i den råeste fargen - gratulerer!

Finnes halv-tectylering? 😛

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutter siden, BGB skrev:

Grom bil i den råeste fargen - gratulerer!

Finnes halv-tectylering? 😛

Takk!

Ja, fargen må til, den gjør seg utrolig bra på Karoq. Den blir utrolig anonym i "vanlige" farger og står mye bedre frem i rødt, og da spesielt som Sportline med lakkerte fangere og skjørt, og bare sorte detaljer. Tildels det samme med Kodiaq, men den klarer seg litt bedre. Og så er det fort gjort å snuble i felgene....

Heltectylering: hele bilen skal tectyleres ja. 😜 ( eller helt under).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Får man 360 kamera til Karoq? Det er i så fall en genial sak å ta med :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
40 minutter siden, BGB skrev:

Får man 360 kamera til Karoq? Det er i så fall en genial sak å ta med :)

Nei, Karoq har ikke så mye kamera, "kun" ryggekamera. Det er forresten ikke så mye fancy snacks å få til den (typ sovepakke). Heller ikke fra ettermarkedsleverandører. Det er i utgangspunktet en enkel bil. Men den har endel sikkerhetsassistenter, da.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Tipper vi ALDRI blir å bruke sovepakken i vår bil  😛

Karoq på lik linje som Kodiaq ser premium ut med Sportline pakken - helt utrolig hvor mye hoder Velvet Red Metallic snur, det var ikke jeg forberedt på  

Du har satt opp en perfekt bil :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg tenkte litt på Steel Grey, men det MÅTTE bli Velvet Red! Det gjør bilen sammen med de sorte detaljene i Sportline. Så kan alle de andre bare være misunnelig. Kanskje finne litt smakfulle ekstra's, f.eks spoilerforlenger bak i sort, mørke vindavvisere. Kanskje til og med panserbeskytter.....

Jeg liker farger på biler, Dragonskin, Racing blue, Rallye green. Men det er en hårfin balansegang hva som passer på hvilken bil. 

Og det er masse kjekt-å-ha ekstras, som man egentlig ikke trenger. Parkeringsassistent f.eks, har jeg prøvd én gang. Men jeg er så dritflink til å parkere at den jobben gjør jeg like godt selv 😇men fint med side-sensorene som følger med, DE er nyttige å ha når man parkerer!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ser veldig flott ut denne her @Sjåføren 😊

Denne rødfargen i kombinasjon med Sportline er utrolig sprek, og i tillegg så synes jeg du har «satt sammen» en veldig fin bil motor og utstyrsmessig 😊

 

Halvtectylering betyr nok nedre halvdel av bilen (undersiden og hulrom), mens heltectylering betyr hele bilen @BGB, i tilfelle så har nok jeg bare en halvtectylert bil......, hehe 😉 😉😉

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takker @Superb lll!

Motormessig så var det bare bensin som var aktuelt for meg. Jeg vurderte også 1,5 TSI, men så tok de den vekk. Så da ble det 2,0. Det er nok den riktige motoren for denne bilen, men leveres KUN på Sportline! Ellers er det bare115 hk og 150 hk diesel, eller 1,0 TSI (og da kun på Ambition).

Litt rart at 1,5 TSI tas bort på Karoq, men beholdes på Octavia, Superb, og Kodiaq (muligens på Scala også). Jeg vet at det har vært noen problemer med den på Karoq, men det må da være mulig å fikse når den fungerer på andre modeller. Men det er så mye som skjer for tiden, de må kanskje fokusere mere på det politisk korrekte: å få frem hybrider og hel-elekriske.....

Edited by Sjåføren

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er nok en motor som vil passe meget bra i en Karoq, bra med kraftressurser her vil jeg tro, så jeg er helt enig med deg i ditt valg her @Sjåføren :) 

Er ikke alle kombinasjoner av motorer, drivlinjer, 4x4, etc jeg helt synes henger på greip, men de har nok en grei forklaring på dette vil jeg tro. Har nok litt med at enkelte modeller ikke skal ta markedsandeler fra hverandre, og ikke minst at de heller ikke skal blir for utfordrende de andre merkene i VAG konsernet...........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Felger.

Det er begrenset hva man kan velge av felger når bilen leveres. Sportline leveres med sorte 18" Mytikas i 7" bredde og med 215/50 dekk. Litt pussig egentlig, for i felgoversikten oppgis at 4x4 skal ha 225/50. Jeg er uansett ingen fan av helsorte felger (de blir helt borte), så de utgår._20190730_100023.thumb.JPG.127df3f8775607f93b7255c3aed695e5.JPG

Da er det ETT valg: Vega Black. Dette er 8x19" felger med 225/45 dekk på. Det er litt vanskelig å finne data for akkurat denne felgen, men har sett at den oppgis for Superb, og da har den ET44. De er i tillegg 1 tomme bredere enn standardfelgene, noe som gjør at felgsiden kommer 12,7 mm lengre ut, noe jeg synes utgjør en stor forskjell på utseende. Det er altså denne som kommer med bilen. Jeg synes det er fine felger, med et moderne design._20190729_233700.thumb.JPG.20bce3661674977ac65bb19bce0e183c.JPG

Men:

Hadde jeg hatt muligheten til å velge mere fritt i sortimentet, så tror jeg at jeg ville hatt felgene fra Karoq Scout. De heter Crater antrasit og ligner endel på Octavia RS-felgene. Men det er ikke mulig å få min bil levert med disse..... (jeg synes faktisk at Skoda er litt kjipe på dette, de kunne godt ha hatt muligheten til litt bredere valgmuligheter på felger)._20190729_234118.JPG.9d5f757e8d66f5eb7f7cbee9fcc105d8.JPG

 

Edited by Sjåføren

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg er helt enig med deg @Sjåføren, det er litt lite utvalg i fra fabrikk for hva en kan velge i mellom av felger når en bestiller ny bil. Jeg synes også at Vega er stilige felger, og det hadde vært de jeg hadde valgt om jeg kunne ha byttet over til 18", men bilen jeg har kjøpt står jo i butikken hos forhandler og da er det låst hva en kan gjøre der.

Du kan jo bestille bilen som du sier med Vega felger, og så kjøpe Crater felgene ved siden av. Når bilen kommer, så legger du vinterdekk på Vega felgene som er enkle å holde rene på vinterstid i.o.m. at de er såpass åpne som de er, og så legger du sommerdekka som fulgte med bilen på Crater felgene og har dem sommerstid. 

Jeg kunne selvfølgelig ha Vega 19" ved siden av jeg også, men da hadde jeg måttet kjøpe dekk til 19" i tillegg, og blitt sittende igjen med et sett sommerdekk jeg ikke hadd hatt behov for. Kunne selvsagt forsøkt og solgt dem, men av erfaring så vet jeg det er lettere i teorien enn i praksis i de fleste tilfellene.

Grunnen til at jeg ikke gjør dette er at jeg ikke har lyst på Pegasus (turbin) felgene i det hele tatt, hverken sommer eller vinter. Så da har jeg egentlig bestemt meg for at de bestilte Modus felgene blir værende som vinterfelger, og så kjører jeg med Pegasus helt til sommerdekk er modne for utskiftning, og så kjøper jeg da noe helt annet i 19" og muligens en litt annen dekkdimensjon slik at det blir litt mer gummi i høyden, men at det holdes innenfor +/-5% regelen. 

Det kan bli 245/40-19", det forandrer omkretsen med 1,52%,og det gir en forandring på kun 1,2km/t på speedometeret. Men hvor bra det er for haldex med økt dekkbredde vet jeg ikke?

Ser at også 235/45-19" er noe benyttet, det forandrer omkretsen med 3,92%, så det er også lovlig. Det gir en forandring på 3,02km/t på speedometeret.

Større enn 19" hjul er ikke aktuelt for meg, det kan være meget sprekt, men det er ikke dimensjoner jeg vil kjøre med i Norge.

 

EDIT: Jeg liker heller ikke sorte eller for mørke felger, og derfor har heller aldri vinterfelgene til min Octavia Scout vært noe jeg har vært så fornøyd med. Men fruen likte dem meget godt og byttet ut de jeg hadde valgt med de vi har i dag, og solidarisk som jeg er (akkurat som en har et valg, hehe) så «likte» jo jeg også dem ;) 

Edited by Superb lll

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
18 minutter siden, Superb lll skrev:

Men hvor bra det er for haldex med økt dekkbredde vet jeg ikke?

Ikke et tema en gang.

Jeg har 19’’ sorte Crater med vinterdekk på, dog jeg vurderer vinterdekk på de originale 20’’ Sportline felgene og selge de i 19’’. 

Litt avhengig av bilfarge naturligvis, men jeg er svært glad i sorte felger, jeg vurderer helsorte hjul i 9x21. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
35 minutter siden, BGB skrev:
57 minutter siden, Superb lll skrev:

Men hvor bra det er for haldex med økt dekkbredde vet jeg ikke?

Ikke et tema en gang.

Bare så det ikke blir noen misforståelser @BGB, men hva mener du egentlig her?

At det ikke er et tema (i form av aktuelt) og øke dekkbredden?

Eller at det ikke har noe å si om dekkbredden økes?

Jeg har blitt forklart at det har stor betydning om forskjellen blir for stor om en f.eks. skulle punktere og så sette på et hjul av en annen dimensjon, da skal det ikke mer enn max 1% etter hva jeg har lest og blitt advart om fra verkstedet pga Haldex. Derfor bør også alle 4 dekka byttes ut når det skal kjøpes nye, om det blir stor forskjell på rulleomkretsen til nye og gamle dekk, dette har jeg som sagt blitt forklart av verkstedet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Uten å tilføye masse off-topic @Superb lll, nei det er ikke et tema, dekkbredde er ikke skadelig for Haldex. Feks Bugatti Veyron har 365 dekk bak, det er et ganske bredt det.

Men du snakker om rulleomkrets, det skal man være forsiktig med, men at 1% er skummelt er ikke riktig. (Har selv kjørt med 6.2% feil på et hjul).

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutter siden, BGB skrev:

Uten å tilføye masse off-topic @Superb lll, nei det er ikke et tema, dekkbredde er ikke skadelig for Haldex. Feks Bugatti Veyron har 365 dekk bak, det er et ganske bredt det.

Men du snakker om rulleomkrets, det skal man være forsiktig med, men at 1% er skummelt er ikke riktig. (Har selv kjørt med 6.2% feil på et hjul).

Takk for info @BGB, enig i at tråder ikke bør fylles av for mye off topic, men akkurat dette er vel mer lærerikt og nyttig, selv om det ikke akkurat treffer helt topic her.

Det var verkstedet som uttalte dette, at en må være forsiktig ved f.eks. en punktering e.l., at reservehjulet en da setter på ikke avviker fra de andre med mer enn 1%, det kunne skade Haldex.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Det sies at Haldex tåler 6 km/t forskjell. Det er også viktig å huske på at dekkene slites ulikt på fremme og bak - spesielt på systemer som ikke er permanente som Haldex. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Superb lllIngen problem med topic'en her, dette er jo interessant for oss!

Jeg har også sjekket endel rundt det med Haldex, og det er ikke nevnt noe om selve dekkbredden noe sted. Og at verkstedet sier max 1% forskjell mellom rulleomkretsene på dekk er jeg også sterkt tvilende til. Det må være et spesielt føre var prinsipp. Jeg har engang lest/sett/hørt (jeg vet at jeg er litt vag her) at det har vært anbefalt maks. 4 %  forskjell. Nå klarer jeg ikke å finne igjen dette, men jeg mener at jeg leste det den gang Haldex var Haldex og ikke endel av BorgWarner. Nå har all slik teknisk informasjon tørket opp og jeg tror mye er fjernet fra offentlig Internett som en firmapolicy.

Ideelt sett skal det jo være 100% likt, men at forskjellig dekkslitasje skal ha negativ effekt på Haldex'en har jeg 0 prosent tro på. Haldex'en er i utgangspunktet en ganske robust konstruksjon, bare olja er ren og filteret (eller silen, som det er nå) IKKE er tett. De har visst herjet ganske mye under egne tester uten at det ble særlig temperaturøkning og dårlig olje. Så den lille kjøringen som man eventuelt har med et reservehjul tror jeg aldeles ikke er skadelig hvis der er litt avvik på rulleomkretsen.  Da skal man jo heller ikke kjøre mer enn 80 km/t.

Dekktypen som bilen kommer med er jo litt spennende. Det er vel ikke noe fast, så det kan vel bli hva som helst?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 time siden, BGB skrev:

Det sies at Haldex tåler 6 km/t forskjell. Det er også viktig å huske på at dekkene slites ulikt på fremme og bak - spesielt på systemer som ikke er permanente som Haldex. 

Det stemmer at dekk slites forskjellig foran og bak, og derfor fikk jeg et råd om å bytte om på dekk foran/bak på samme side av bilen (om de har rotasjonsmerking). Slik at en får jevnere slitasje på dekkene, og ikke da måtte kjøpe kun nye til en aksel slik at det da ble stor forskjell på nye og brukte/slitte dekk.

Undersøkte litt nærmere hva de hadde sagt, for det ligger i tråden om min Octavia Scout. Jeg husket ikke helt korrekt hva de hadde sagt, de at det var ingen problemer opptil 1% forskjell, men det var ikke å anbefale at forskjellen ble større enn 2%.

3 timer siden, BGB skrev:

Jeg har 19’’ sorte Crater med vinterdekk på, dog jeg vurderer vinterdekk på de originale 20’’ Sportline felgene og selge de i 19’’. 

Litt avhengig av bilfarge naturligvis, men jeg er svært glad i sorte felger, jeg vurderer helsorte hjul i 9x21.

Helsorte felger kan være stilig på noen biler, men da bør det være litt mer åpne felger og gjerne litt størrelse på både felg og ikke minst bremseskivene. Jeg synes fort at skille i mellom dekk og felg blir borte, og at designet på felgene blir vanskelig å se når felgene blir ensfargede mørke/sorte, men her har vi jo alle forskjellige meninger. Selv likte jeg kun sølvfargede felger tidligere, men jeg har fått sansen for «kontrastfelger», slik som f.eks antrasitt grå/sort og polerte alu. detaljer. Lys grå og gun metal er også farger jeg liker på felger, for da synes designet bedre, og en får et tydeligere skille i mellom dekk og felg.

Jeg har også vurdert å selge komplette dekk og felg (de som følger med bilen fra fabrikk), og så kjøpe noe helt annet i 19". Men jeg har sett så mange av Pegasus felgene til salgs flere ganger på både Finn.no og Skoda Kjøp/salg gruppa på FB. Annonsene blir jo borte tilslutt, men om de da er solgt er selger har gitt opp vet jeg ikke. Er nok lite marked for dette her jeg bor, og sende såpass store/tunge kolli er litt krevende for at det ikke skal skades i transport.

1 time siden, Sjåføren skrev:

@Superb lllIngen problem med topic'en her, dette er jo interessant for oss!

Jeg har også sjekket endel rundt det med Haldex, og det er ikke nevnt noe om selve dekkbredden noe sted. Og at verkstedet sier max 1% forskjell mellom rulleomkretsene på dekk er jeg også sterkt tvilende til. Det må være et spesielt føre var prinsipp. Jeg har engang lest/sett/hørt (jeg vet at jeg er litt vag her) at det har vært anbefalt maks. 4 %  forskjell. Nå klarer jeg ikke å finne igjen dette, men jeg mener at jeg leste det den gang Haldex var Haldex og ikke endel av BorgWarner. Nå har all slik teknisk informasjon tørket opp og jeg tror mye er fjernet fra offentlig Internett som en firmapolicy.

Ideelt sett skal det jo være 100% likt, men at forskjellig dekkslitasje skal ha negativ effekt på Haldex'en har jeg 0 prosent tro på. Haldex'en er i utgangspunktet en ganske robust konstruksjon, bare olja er ren og filteret (eller silen, som det er nå) IKKE er tett. De har visst herjet ganske mye under egne tester uten at det ble særlig temperaturøkning og dårlig olje. Så den lille kjøringen som man eventuelt har med et reservehjul tror jeg aldeles ikke er skadelig hvis der er litt avvik på rulleomkretsen.  Da skal man jo heller ikke kjøre mer enn 80 km/t.

Dekktypen som bilen kommer med er jo litt spennende. Det er vel ikke noe fast, så det kan vel bli hva som helst?

Jeg vet at enkelte av oss har lett for å dra tråder «litt» off topic for å si det forsiktig ;) Men jeg husker også at vi begge to @Sjåføren ofte ser nyttig informasjon (og kanskje lærdom) når det skjer, men det blir selvfølgelig veldig uoversiktelig for andre som skal både lese tråden, og ikke minst de som søker informasjonen i trådens tittel.

Dekk merker vet en aldri noe om før bilen ankommer fra fabrikk, men denne gangen slipper i hvert fall jeg Pirelli Cinturato P7 som jeg har hatt på 3 biler fra Møllerkonsernet på rad nå. De er slitesterke og gjør det relativt bra i dekktester, men de har en stor ulempe, og det er at de støyer. Superben jeg nå har kjøpt står det Continental dekk på, tror det var Conti Sport uten at jeg er 100% sikker på akkurat det. Så veldig spent på hvordan de er å kjøre med på sliten grov asfalt slik det er mest av her i distriktet hvor jeg bor..........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da har forhandler bekreftet: min Karoq produseres i uke 33, og antatt ankomst til Norge er uke 38. Det blir da en 2020 modell med den nye blindsonevarsleren som har utvidet rekkevidde til 70 meter og varsellys på innsiden av speilhuset. Andre endringer i forhold til 2019 er også at Skoda-merket bak er erstattet av S  K  O  D  A bokstaver. Var i utgangspunktet positiv til denne endringen, men nå er jeg mer usikker. Stadig flere trekker frem ulempene og mener at det er varemerket til et annet bilmerke.... Kan være enig det, i tillegg er jeg motstander av disse krom-detaljene når resten av detaljene på Sportline er SORTE! Men det er nå det som 2020-nyheten på designsiden da, ellers er det veldig lite informasjon om hva som er nytt i år.

Fikk et lite inntrykk av dette på en Karoq Scout de hadde fått inn, det var på en måte greit på den. Det skal bli en utstillingsbil, og den hadde felgene jeg liker så godt, Crater antrasitt. Tenk om det kunne byttes over (?).....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
  • Create New...