Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Superb lll

Vinterdeksel til øvre og nedre grill

Recommended Posts

Har kjøpt ny bil, og er litt nysgjerrig på enkelte ting, siden dette er en dieselbil.

Jeg titter litt på nettsidene til SuperSkoda og til GytisAutek, og da kom jeg over disse to dekslene som skal hjelpe til med å få opp temperaturen raskere vinterstid, fordi det ikke kommer så mye kald luft inn i motorrommet. Er det noen som har erfaring med noe slikt?

Øvre,

https://www.gytisautek.no/skoda-superb-2015-vinterdeksel-ovre

Nedre,

https://www.gytisautek.no/skoda-superb-2015-vinterdeksel-nedre

 

Tenker at de kan være effektive når det virkelig er kaldt ute, men er det nødvendig tro? For bilen leveres jo med Webasto som også kan benyttes som kjørevarmer, selv om det helst bør unngåes på korte turer, for å unngå soting av brennkammeret og sirkulasjonspumpen.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Har sett flere bruke disse, er et godt alternativ for å få opp driftstemp fortere som igjen er bra for dieselmotorene - TDI sliter jo ikke med kjøling akkurat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 timer siden, BGB skrev:

Har sett flere bruke disse, er et godt alternativ for å få opp driftstemp fortere som igjen er bra for dieselmotorene - TDI sliter jo ikke med kjøling akkurat.

Det er helt sant @BGB, mangel på kjøling er ikke den største utfordringen vinterstid med en dieselmotor. Jeg bruker ikke noe slikt i grillen(e) på min VW Transporter som jeg har som arbeidsbil og den blir relativt fort varm, men der er webastoen konstant i drift som kjørevarmer i tillegg til at jeg også aktiverer webasto en stund før jeg kjører på jobb. Men den bilen kjører jeg jo mye med når den først er i bruk, så der er det aldri en utfordring med at webasto kan sote igjen.

 

Edited by Superb lll

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sånne deksel kan du trygt kjøre med i 3 årstider uten fare for overoppheting. Ved normal kjøring er motoren er veldig lite belastet, og det kommer alltids inn luft til radiatoren uansett. Noe annet er selvfølgelig hvis du skal dra tunge lass opp bakker og fjell med lav hastighet og stort effektuttak over lengre tid.

Øvre grill er vel originalt bare halvåpen likevel? Er slik på min Octavia i alle fall,  åpningen mellom rillene er stengt øverst, spalten er åpen bare på de nederste 3-4 cm. Så jeg ville kanskje vurdert å ha på et sånt nedre deksel på strengeste vinteren. Jeg ser tre fordeler med det. For det første er den laveste grillen mere utsatt for snø- og slapsdrev fra bilene foran. Denne honeycomb-grillen ser veldig spinkel ut i mine øyne, og er også særlig utsatt for at steiner og isklumper kan knuse seg igjennom. For det andre så er det relativt stort areal rett inn mot radiator. Så et nedre deksel vil redusere en god del direkte-vind mot radiatoren. Siste kommentar: øvre deksel er ikke så pent (min mening det da 😋).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deler din oppfatning her @Sjåføren, øvre deksel er ikke pent. Det nedre derimot kan nok være ganske praktisk og nyttig når det er kulde, jeg personlig hadde nok benyttet det fra November/Desember og frem mot Mars mnd om jeg hadde hatt det. Men jeg bor noen mil sør for Oslo, så det er ikke så mange dagene vi har her nede med lavere temperaturer enn ÷ 10°C. Men desto mer snøslaps og mye saltede veier, og gjerne noe rundt null grader........ 

Share this post


Link to post
Share on other sites

På min gamle Opel Record 1967 hadde jeg en rullgardin foran radiatoren. Den styrte jeg via en snor med knuter på inne i kupeen på bilen. Var faktisk veldig effektivt og utrolig lettvint :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
  • Create New...