Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Velkommen gjest!

Hvis du registrer deg vil du få mulighet til å delta i diskusjoner og laste ned filer. Du vil også få tilgang til medlemsfordelene dersom du når et visst antall innlegg.

Kingbee

1.4TSI 150 DSG vs 1.8TSI 180 DSG

Recommended Posts

Jeg sliter med å bestemme meg for hvilken jeg skal gå for.

Har fått innspill fra @Superb lll, noen flere?

Er en familie på to voksne og to (snart) tenåringsbarn.

Kommer ikke til å kjøre med henger/vogn.

Er jo litt skeptisk til 1.4, men leser mye godt om den rundt på nettet.

Noen mener også at den gjør 1.8 overflødig.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siden jeg skrev i din forrige tråd @Kingbee, så har jeg faktisk prøvet en Superb med 1,4/150hk TSi motor, og vi var da 2 voksne. Og den motoren ville definitivt ikke jeg hatt, den oppleves undermotorisert i forhold til den jeg har selv. Da hadde jeg ikke med mine tenåringer, og vi hadde heller ikke noe i lasterommet i det hele tatt, og der pleier vi å ha med noe treningsbagger, handleposer med varer, etc, demo bilen hadde heller ikke reservehjul og jekk som jeg har i min. Likevel så føltes 1,4 literen treg og seig i forhold til den motoren jeg har.

Nå skal jeg legge til at min bil har «sluppet opp» (har kjørt 20.350km med den nå på 9,5mnd), og den vi prøvde hadde kun kjørt 2.500km. 

En bil med størrelse som Superb har bør etter min mening ha en større motor enn 1,4 ltr, i hvert fall om du ofte kjører med flere personer i bilen og har med deg noe i lasterommet. Ekstra vekt/bagasje merkes veldig fort med den motoren, men igjen, det kommer jo helt an på hva en trenger og har behov for også. Jeg beskriver bare mine opplevelser etter å ha prøvet begge motorene nå.

1,4/150hk motoren var mer «masete», giret mye oftere ned når motbakkene kom, lå ofte et gir lavere enn hva min bil velger og det gir jo igjen et høyere turtall, med full bil så vil det bli enda mer merkbart. Det vil også gjøre mer med forbruket om en hele tiden belaster motoren mer og oftere får et høyere turtall.

Men hva som betyr mest for deg og ditt behov/kjøremønster @Kingbee er det ikke enkelt for andre å si så mye om. Jeg kom som tidligere nevnt i din forrige tråd fra en Golf stasjonsvogn (2014) med forgjengeren av den motoren du vurderer (1,4/140hk), og i den bilen så passet den meget bra, men i en Superb (og Passat) så synes jeg den er for liten om en skal være 4 personer og ha med seg noe i lasterommet. Kjører en mest alene (type firmabil) og ikke har noe særlig med seg så kan 1,4/150hk være et greit valg, men jeg synes ikke den er det rette valget som familiebil av denne størrelsen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har kjørt både Octavia og Superb med 1.4l, og det var triste greier selv uten passasjerer og pikk pakk. Fikk min nye Scout denne uka med automat, 180 hk/280Nm. Går som ei kule. Ville ikke spekulert

Edited by Scout

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takker for innspill. Det er 1.8 jeg i utgangspunktet ønsker, og det er den jeg har fått pris på. 

Mange går for 1.4 i UK! men de har jo ikke 1.8 der.

Edited by Kingbee

Share this post


Link to post
Share on other sites

Høres ut som et smart valg det, jeg støtter absolutt opp om valg av 1,8/180hk til Superb @Kingbee  :) 

 

Om det er slik du skriver i UK at de ikke har 1,8/180hk versjonen, så er det nok ikke så rart at flere velger 1,4 versjonen, for neste steg på bensinmotorlista er jo da en 2,0/220hk og det vil jo bli en vesentlig høyere pris.

Skulle jeg kjøpt meg ny Superb i dag, så er det mer nærliggende for meg å velge 2,0/220hk versjonen enn 1,8/180hk versjonen som jeg har fra før av. 1,4/150hk er ikke et alternativ jeg hadde vurdert en gang, men mine valg skal selvfølgelig ikke forme andre sine valg. Dette må prøves av den enkelte og da i slike situasjoner en skal bruke bilen, ikke bare en tur rundt bygget til forhandleren og tilbake igjen. Det blender de fleste, bilen bør lånes en hel helg med den motoren en vurderer, og så ta med det en normalt kjører med eller fyll den opp slik at en også får et visst inntrykk av hvordan det vil være.

Noe jeg glemte i forrige innlegg, var at på 1,4/150hk bilen jeg fikk prøve så forsøkte jeg også med en henger etter, og undermotoriseringen var helt tydelig etter min mening og etter hva jeg er vant til fra min egen bil.

 

Kan jeg spørre hvilken bil og motor du har fra før av @Kingbee

Slik at en vet litt mer hva du er vant til og hva du kan forvente i av en 1,4/150hk Superb i forhold til hva du har fra før av :) 

Edited by Superb lll

Share this post


Link to post
Share on other sites

Etter å ha kjørt undermotoriserte biler i alle år var det en sann fornøyelse å kjøre Octavia med 1,8 TSi. Nå slipper du hente rennfart for å ta forbikjøringer, bare å legge seg ut å gi bånn gass så er du forbi på 1-2-3. Relativt rimelig i drift er den også selv med 4x4 og DSG.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 timer siden, Kingbee skrev:

Sendte deg en pm @Superb lll, men jeg kjører en gammel Galant så jeg er ikke så godt vant...

Jeg har sendt deg en ny PM @Kingbee :) 

 

Men som også både @Scout og @CitizenX skriver her, når det gjelder valg av TSi motor til Skoda Superb, så bør den minst være 1,8/180hk, ellers så føles den fort seig, treg og undermotorisert ut etter min mening også. Og enda mer merkbart blir det når det er flere personer i bilen og skal ha noe i lasterommet i tillegg som jeg har nevnt tidligere.

 

Lykke til med valg av bil og motor @Kingbee :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har ikke prøvd 150hk tsi, 1,4l.... men kan ikke skjønne annet enn att det må bli altfor lite... hestekrefter er en ting, men moment pga så voldsomt liten motor kombinert med hestene blir da veldig lite i en så stor bil? Tror som de fleste andre over skriver, att 180hk motoren må bli ett minimum på en såpass stor bil... spesielt med tanke på 2 voksne og 2 store barn....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Akkurat dette er litt pussig @Salcin for det er nøyaktig det samme momentet i begge motorene (250nm), men de kan likevel ikke sammenlignes i det hele tatt. Det er et vesentlig bedre «bunndrag» i 1,8 literen, og den er merkbart friskere, sterkere og takler mer vekt på en helt annen måte.

Nå har opprinnelig 1,8/180hk motoren et helt annet moment (320nm), men som jeg har nevnt i noen innlegg tidligere, så har Skoda begått en stor feil når de valgt DSG 7 kassa i kombinasjon med denne motoren. For DSG 7 setter en begrensning til 250nm, og dermed så er motoren tunet ned fra 320nm ----> 250nm (på papiret), men  det stemmer nok ikke helt i praksis kjennes det ut som. For 1,8/180hk yter som nevnt noe helt annet enn hva 1,4/150hk gjør. Skal en ha 1,8/180hk versjonen med 320nm så må en velge manuell girkasse, men den leveres ikke i Norge...........

Så ja det er helt riktig det du skriver her, det er lite med 1,4/150hk om en skal ha med seg 4 personer og bagasje, for en som stort sett kjører alene så er det jo en helt annen sak..

Hadde jeg byttet bil nå, så hadde valget blitt 2,0/220hk (350nm) den saken er helt klar, og det basert på snart 10 mnd kjøring og over 20.000km med en 1,8/180hk motor. Men det er jo ikke så enkelt eller lurt å overføre sine egne synspunkter og behov på andre personer, det må de velge selv. Så det beste er definitivt å prøve begge versjonene slik en skal bruke dem i hverdagen, men problemet er at det nesten ikke finnes noen 1,8/180hk demvogner, for de fleste har som regel diesel, eller en helt annen TSi motor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er riktig at det virker lite med "bare"  1400 ccm motor. Men å basere et råd KUN utifra motorvolum er helt feil, spesielt når man ikke har prøvd. Mange her har sagt at Superben virker undermotorisert, men se på tallene: det er snakk om 150 vs 180 hk. 1,4-motoren er lettere enn 1,8 TSI, fullt moment på 250 Nm og flat kurve mellom 1500-3500 o/min. Toppfart 218 km/t og 0-100 går på 8,9 sekunder. En tilsvarende motor i Octavia er skrytt opp i skyene, og den er ca 80 kg (altså én person) lrttere. Dessuten har 1,4 'n i Superben den mest moderne versjonen med ACT, dvs sylinderkutt. Et system for å kutte ut bensintilførselen til to sylindre hvis det ikke er behov for kraften. Det er helt sømløst og ingen merker noe som helst av det, annrt enn at det sparer bensin.

Så ikke avskriv 1,4 TSI'n. Selv om man alltid har lyst på mere krefter, så er det kanskje mer enn nok. Prøv hvis du kan og vurder utifra behov, lommebok og ønsker. Bil er dyrt og noen kan ønske å putte på mere utstyr enn å ta en motorsterkere variant.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Som jeg også har nevnt flere ganger, 1,4/150hk er en flott motor, og det hele kommer an på bruks -og kjøremønsteret til den som skal ha bilen.

Jeg hadde 1,4/140hk i min Golf st.vogn 2014 modell, og kjørte nesten 35.000km med den før jeg byttet over til Superb. I Golfen så var det en absolutt en motor som passet meget godt til bilen, billig og fin å kjøre med var den også Så 1,4 literen er en motor jeg kjenner godt fra egenerfaring selv om den da hadde 10 hk og 10nm mindre.

Men jeg har prøvet den nye 1,4/150 hk motoren både i Passat og i Superb, og er det en firmabil hvor en kjører mye alene og ikke skal ha med seg noe særlig, så er det et helt greit valg og vel så det. Det er heller ikke umulig å ha den om en kjører med med fullastet bil heller, men da har en merkbart mindre motorressurser når motbakkene kommer eller en har behov for en rask passering/akserelasjon, og enda mer merkbart blir det med en henger etter. Så nei, 1,4/150hk motoren er ikke en motor jeg synes passer så bra i Passat eller Superb om en kjører med mye i bilen og skal ha med seg en henger etter i ny og ne, og det er noe jeg sier etter hva jeg selv har prøvet.

Helt frivillig hvordan en vil prioritere med utstyr eller motor, det er jeg helt enig med deg i :) 

Men hva som kommer frem i lab.tester og på flat bane som ofte fabrikkene tester sine biler på, er noe helt annet enn hvordan det fungerer i praksis. Momentkurven er også helt annerledes, for 1,8/180 så kommer det allerede ved 1250 rpm og varer til 5000 rpm, mens for 1,4/150 så kommer det ved 1500 rpm og varer til 3500 og maks ytelse for hk ikke kommer før 5000 rpm. Mens momentkurven for 1,8/180 holder seg helt til 5000 rpm hvor maks ytelse for hk kommer ved 5100 rpm, så den er ganske overlegen på hvor den henter kreftene og ikke minst også på hvor lenge en har dem. Og mellom 1,4/150 og 1,8/180 skiller det 60 kg (for stasjonsvogn og begge har DSG 7 kasse).

Så ja, jeg er helt enig, 1,4/150hk er en meget flott motor med gode specs, men den passer ikke så godt i en stor fullastet bil (og evt en henger etter), men hvilket kjøremønster enhver har er jo noe helt annet. Og det er med last i bilen jeg uttaler meg, for det er slik jeg bruker og kjører med vår bil.

 

Skjermbilde 2017-01-08 kl. 13.04.20.png

 

 

 

Edited by Superb lll

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kjøpte selv 1,8 når jeg handlet bil høsten 16.

Om det er nødvendig er en helt annen sak.  Jeg er så gammel at jeg fortsatt mener volum på motorer er bra både mht bruk og varighet det var hovedårsaken til valg av 1.8 literen. Pluss at ekstra kostnaden ikke var særlig mye i total kostnadene.

I mitt daglige bruk i nærområdene der jeg bor er det ikke fartsgrenser over 70 km og de skulle jeg klare å følge også med minste motor selv med både folk i bilen og henger på.

For en halv mannsalder så var hele familien den gangen 3 stk på tur til sørlandet med en 3 sylindret Daihatsu charade som jeg tror hadde ca 38hk, gikk fin det også, 

Så å konkludere med at 1,4 150hk er for lite kan kanskje være drøyt, men må innrømme at 1,8 i Octavia føles morsomt når en akselerer eller en skjelden gang kjører forbi. Har ikke prøvd samme bil med 1,4 hadde derimot en Audi A6 med 2.0 140 hk og følte aldri at jeg hadde brukt for mer. Dette var en diesel motor til info.

Må også bekjenne at 1.8 sett opp mot mitt kjøre mønster er helt ovekill da jeg aldri kjører over fartsgrensene og normalt bare siger rundt i nærområde hvor jeg trives godt mellom 60 og 70 km da veiene er av god vestlandsstandard :-)

Valgte også badroad og normal dekkstørellse noe som er helt konge sett opp mot Audien som gikk på 18" felger som bare medførte mer støy og sporing.

min anbefaling er ikke å ha dekk med mindre enn 55 profil så lenge en hovedsakelig kjører i Norge 

Edited by Helge

Share this post


Link to post
Share on other sites

Avgjørelse tatt, og ny bil bestilt. Det ble til slutt en L&K 1.8 TSI DSG kombi business grey med følgende utstyr :

Svart skinn, ryggekamera, bakrutevisker, baksetepakke, multiratt m/paddles&varme, reservehjul, solgardin bak og sideruter, varme frontrute, folie lastekant, skvettlapper f&b, tosidig bagasjeromsmatte og 17" Zeus antrasitt m/Continental vinterdekk.

Så nå er det bare å vente til våren.

Edited by Kingbee

Share this post


Link to post
Share on other sites
På 8.1.2017 den 15.00, Helge skrev:

Kjøpte selv 1,8 når jeg handlet bil høsten 16.

Om det er nødvendig er en helt annen sak.  Jeg er så gammel at jeg fortsatt mener volum på motorer er bra både mht bruk og varighet det var hovedårsaken til valg av 1.8 literen. Pluss at ekstra kostnaden ikke var særlig mye i total kostnadene.

I mitt daglige bruk i nærområdene der jeg bor er det ikke fartsgrenser over 70 km og de skulle jeg klare å følge også med minste motor selv med både folk i bilen og henger på.

For en halv mannsalder så var hele familien den gangen 3 stk på tur til sørlandet med en 3 sylindret Daihatsu charade som jeg tror hadde ca 38hk, gikk fin det også, 

Så å konkludere med at 1,4 150hk er for lite kan kanskje være drøyt, men må innrømme at 1,8 i Octavia føles morsomt når en akselerer eller en skjelden gang kjører forbi. Har ikke prøvd samme bil med 1,4 hadde derimot en Audi A6 med 2.0 140 hk og følte aldri at jeg hadde brukt for mer. Dette var en diesel motor til info.

Må også bekjenne at 1.8 sett opp mot mitt kjøre mønster er helt ovekill da jeg aldri kjører over fartsgrensene og normalt bare siger rundt i nærområde hvor jeg trives godt mellom 60 og 70 km da veiene er av god vestlandsstandard :-)

Valgte også badroad og normal dekkstørellse noe som er helt konge sett opp mot Audien som gikk på 18" felger som bare medførte mer støy og sporing.

min anbefaling er ikke å ha dekk med mindre enn 55 profil så lenge en hovedsakelig kjører i Norge 

 

Du skriver mye fornuftig her @Helge , men det er likevel ikke alt jeg er 100% enig i, fordi jeg kjører på helt andre veier enn deg :) 

 

Om det var mine innlegg du siktet til når du skriver konkludere med at en 1,4 liter blir lite, så ja for min del så er det det, men det poengterer jeg ganske klart også, at det kun er mine behov jeg snakker om. Vil bare legge til at ikke noe av det jeg har skrevet har noe med fartsgrenser eller å kjøre fort å gjøre, for å kjøre fort er heller ikke noe jeg gjør. Det handler om å ha de kreftene (ikke fartsressursene) en trenger når bilen er lastet opp med et fullt bagasjerom og min. 4 personer slik min er ca 80% av tiden (og ofte også en henger etter), uten å måtte «presse» bilen/motoren. Selv 1,4/125hk utgaven som også selges til Superb er mer enn nok til å bryte samtlige fartsgrenser i Norge, men det er jo ikke det som er poenget.

 

På Vestlandet har jeg aldri vært og heller da ikke kjørt bil der selvfølgelig, så hvilke forhold og veier du kjører på er nok ganske forskjellig i forhold til de jeg kjører på, så det er derfor jeg skriver at det fungerer kjempefint for min del med 45 profil og 18" hjul for både sommer og vinter. Kunne godt vært lavere også, men det har jeg valgt å ikke gjøre. Ikke det minste problem med 235 bredde hverken sommer eller vinter heller, for slette veier som jeg stort sett kjører på sporer det ikke på. Hadde jeg bodd og/eller ofte kjørt bil på Vestlandet så kan det godt hende at jeg hadde valgt akkurat som deg jeg også, men på relativt slette veier i tettbygde sentrale strøk på Østlandet så blir behovet helt annerledes. 

Superb oppfører seg ganske annerledes enn Octavia på veien, for den gynger og duver som et «slagskip» en setter DCC understellet i Normal eller Comfort, derfor har min stått i Sport modus siden jeg kjøpte den, og enda mykere vil den bli om en også skal ha en høyere profil på dekka. Noen vil ha Sportsunderstell for å ha bilen både lavere og stivere, mens andre foretrekker Bad Road understellet fordi de vil ha en høyerer bil og muligheter for bedre fremkommelighet. Styringen står også i Sport, for ellers så blir styringen (etter min mening) altfor lett og lite responsiv, mens DSG kassa har jeg knapt hatt i Sport, for det er ikke nødvendig for mitt kjøremønster.........

 

Så å sette en standard/fasit/konkludere med noe som passer for andre enn sitt eget behov går ikke, til det så har vi alle helt forskjellige behov, kjøremønster, veier vi kjører på, hva vi har med oss og skal ha plass til, det er vel også derfor det finnes såpass mange forskjellige valg av modeller, motorer, understell og dekk/felg str. bl.a.. :) 

 

Vi kan nok trygt enes om en ting @Helge, og det er at vi har så forskjellige behov og forhold/veier vi kjører på at vi kun kan sette en fasit for oss selv og ingen andre. Mitt oppsett av understell og valg av hjul passer definitivt ikke for deg hvilket jeg også har full forståelse for, og ditt oppsett med dekk og understell passer ikke for meg. Dvs det hadde jo passet for meg, men jeg trives ikke med et slikt oppsett her jeg bor og kjører bil. Men likevel så har vi jo begge rett med tanke på hvordan vi har valgt og prioritert i forhold til hva vi trives med og føler vi har behov for, men det behøver jo ikke passe for noen andre :) 

 

å ja, jeg har hatt mange små både biler og motorer jeg også, og har alltid kommet frem dit jeg skulle, men det er med ymse kjøreglede, plass og komfort........ ;) 

 

 

1 time siden, Kingbee skrev:

Avgjørelse tatt, og ny bil bestilt. Det ble til slutt en L&K 1.8 TSI DSG kombi business grey med følgende utstyr :

Svart skinn, ryggekamera, bakrutevisker, baksetepakke, multiratt m/paddles&varme, reservehjul, solgardin bak og sideruter, varme frontrute, folie lastekant, skvettlapper f&b, tosidig bagasjeromsmatte og 17" Zeus antrasitt m/Continental vinterdekk.

Så nå er det bare å vente til våren.

Gratulerer med en fin bil, et flott oppsett og mye fint ekstra utstyr @Kingbee :) 

Varme i rattet er noe jeg virkelig misunner deg, men det var dessverre ikke en mulighet på 2016 modellen. Jeg skulle gjerne hatt gir-paddles på rattet jeg også, men det glemte jeg å krysse av for før produksjonsdatoen på bilen var satt, men det får jeg bare skylde meg selv for..

Ellers så synes jeg du har satt sammen en meget flott bil, så får en bare håpe at du ikke synes ventetiden blir for lang........... :) 

Edited by Superb lll

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 time siden, Kingbee skrev:

Avgjørelse tatt, og ny bil bestilt.

Grattis med bestilling! :D

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reply to this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Emner

 • Siste Innlegg

  • Ja jeg hadde en 2017 Sportline på lån før jeg kjøpte min egen, og der også lyste de hele tiden. Men i menyen når jeg prøver og gå inn på lysene er teksten mørkere. Så jeg kan trykke på men ingenting skjer. Så lurte på om dette er noe som kan de aktiveres og aktiveres.  Jeg får vertfall ikke det til på min.
  • Jeg mener lysene er på hele tiden på vår 2019 Sportline, jeg vet at farge kan justeres i menyene, kanskje også når de skal lyse?
  • Noen som kan forklare meg om ambient light i interiør bare kommer på noen modeller? Jeg har en 2017 Sportline, der lyser denne stripa i interiøret rødt bare når dørene er opne. Skal ikke dette gå an å skifte farge på og slå på hele tiden? Noe man eventuelt kan aktivere via OBD ?
  • Jeg hadde en Octavia 2 med den motoren, med DSG vel å merke. Synes det var en frisk motor, stillegående og ganske gjerrig på drivstoffet. Jeg likte den mye bedre enn rakledieselen jeg hadde før (1,9 TDI, 105 HK). Jeg synes IKKE at bilen var daff. Den fungerte veldig bra, også med last, men den var heller ikke spesielt rask. Mange som sier at det er en liten motor, og ja den har "bare" 1400 ccm. Men  det er en liten rakker med turbo, den kompenserer for manglende sylindervolum. Motoren HAR 125 hk, og momentet er 250 Nm mellom 1400 og 4000 o/min, og det er samme momentet som større motorer,  også diesel, over samme turtallsområdet. Det er momentet som drar bilen, hestekreftene finnes bare på toppen av turtallsområdet. Der er det sjeldent at man bruker..... Ikke bare det, motoren er mer responsiv og turtallsområdet er større enn diesler. Så den er på mange måter mere anvendelig enn diesel. Nå er Kodiaq noe tyngre enn Octavia (kanskje 250 kg), og vil sikkert være litt ekstra dra på for motoren. Og en manuell gearkasse vil nok ikke geare ned med en gang du legge gøypedalen ned, f.eks for å kjøre forbi. Med manuell gearkasse må du geare ned først, så er du og motoren klar til forbikjøring. Men da er den skikkelig PÅ. Det er kanskje ikke beste motoren hvis du kjører med mye last ofte, eller henger på en campingvogn, eller EGENTLIG liker (trenger) stor motor. Og det er heller ikke motoren hvis det på død og liv skal vurderes hvor lite drivstoff bilen bruker eller hvor lite diesel koster i forhold til bensin.  Men ellers, den må prøves for å finne ut om det er en grei motor for deg/dere! Jeg kan dessverre ikke si om problemet med strukket kjede er løst. Det som er viktig er at motoren ikke presses på lavt turtall, at man ikke prøver å gi mye gass for å hente krefter, si under 14-1500 o/min. Men heller gearer ned og lar motoren løpe lettere med LITT mere turtall enn hva man kanskje gjør på en diesel. Og så mener jeg at olje- og filterskift bør gjøres på maks 15000 km (hvis computerern ikke sier fra før). Det mener jeg er fornuftig forebyggende vedlikehold, i forhold til å presse skifteintervallene for langt. En turbomotor med mye småkjøring får endel kjøring uten at motoren er skikkelig varm og det blir mere kondens og skitt som kommer i olja. Denne motoren bruker faktisk litt tid på oppnå driftstemperatur, iallefall i Octaviaen.  Kanskje det er litt bedre i en Kodiak, som er litt tyngre. Da får den litt mer vekt å håndtere, og får kanskje tempen opp litt fortere. Men motoren i seg selv er en liten perle!
  • Takk for gode innspill angående 125hk motoren. Ut i fra mitt kjøremønster, dvs 95% småkjøring, kan jeg klare meg med en «daff» bil.  Men det som kunne vært interessant å høre, er om noen har formening om evt slitasje over tid på liten bensinmotor i relativt tung bil. Om motoren må jobbe ekstra hardt over tid, kan vel det gå utover vitale motordeler som reg.reim, stempler osv.  Forrige generasjon TSI motorer slet jo fælt med overforbruk på olje, registerkjede/strammere, stempelringer osv. 
  • Akkurat, diesel med et helt annet arbeidsregister, for å ikke snakke om Nm.   Det har du helt rett i, men det du glemmer er at før var det ikke like mye elektronikk. Da driftet motoren primært varme og bevegelse. Nå har en bil mange hjerner og systemer som drar MYE energi - som igjen kommer fra motoren. Det vil nok være litt subjektivt, og det kan hende motoren fungerer helt optimalt for deg.
  • Lakkerte dørhåndtak er en elendig patent. Kan trøste dere med at det er like dårlig på BMW og Volvo. Men som nevnt over er det veldig lett å polere bort, men det er jo like fort tilbake. Det er slett ikke behov for ring for å lage slike merker, litt vanlig møkk, som er umulig å unngå, funker godt som slipepasta. 
  • Jeg tok meg litt tid for å finne ut hvordan dette egentlig virker. Jeg kan berolige med at det er helt trygt og ikke noe datasluk å bruke telefonens wifi til å oppdatere kart. Du velger selv hva du vil oppdatere, hvilke land hooker du av i en meny. Før nedlasting begynner får du vite hvor mye data det du har valgt inneholder.  Når jeg sjekket i dag var Sverige 300 Mb, Danmark 100 Mb. Alle tilgjengelige oppdateringer var til sammen 13 Gb.  Det betyr at om man oppdaterer Norge, Sverige og Danmark vil det utgjøre ca 0,7 Gb, noe som knapt sprenger noens budsjetter.  
  • Tja, når HiAcen på jobb med firehjulstrekk og henger på slep klarer seg helt OK med 117hk(diesel vel og merke) og 2.3 tonn normalvekt, så tror jeg 125 hester skal fungere på en Kodiaq. Før pleide vi ikke ha rare motorene i bilene, og vi klarte oss fint. Tror vi bare begynner å bli veldig bortskjemt.  Men, det kan hende du går lei bilen fortere enn du ønsker. Også aner jeg ikke hvor pinglete motoren er i faktisk bruk. Har kjørt en Peugeot Expert med manuell og liten dieselmotor, og den kveles veldig lett.  Også har jeg ikke sett noen reelle forbrukstall. 
  • Jeg kjenner jeg er litt skeptisk til så liten motor i en Kodiaq. Jeg prøvekjørte 150 TSI og den er svak men fungerer nok ok i det daglige, men den har lite krefter over 80-90 km/t til forbikjøringer osv. 125hk tror jeg blir for svak - men igjen den har jo ikke 4x4 så det hjelper kanskje på.
 • Other new topics

 • Andre nye innlegg

  • På min gamle Opel Record 1967 hadde jeg en rullgardin foran radiatoren. Den styrte jeg via en snor med knuter på inne i kupeen på bilen. Var faktisk veldig effektivt og utrolig lettvint
  • Første gang jeg rygger inn på ferge  Fra villevika til Florø. 
  • Deler din oppfatning her @Sjåføren, øvre deksel er ikke pent. Det nedre derimot kan nok være ganske praktisk og nyttig når det er kulde, jeg personlig hadde nok benyttet det fra November/Desember og frem mot Mars mnd om jeg hadde hatt det. Men jeg bor noen mil sør for Oslo, så det er ikke så mange dagene vi har her nede med lavere temperaturer enn ÷ 10°C. Men desto mer snøslaps og mye saltede veier, og gjerne noe rundt null grader........ 
  • Sånne deksel kan du trygt kjøre med i 3 årstider uten fare for overoppheting. Ved normal kjøring er motoren er veldig lite belastet, og det kommer alltids inn luft til radiatoren uansett. Noe annet er selvfølgelig hvis du skal dra tunge lass opp bakker og fjell med lav hastighet og stort effektuttak over lengre tid. Øvre grill er vel originalt bare halvåpen likevel? Er slik på min Octavia i alle fall,  åpningen mellom rillene er stengt øverst, spalten er åpen bare på de nederste 3-4 cm. Så jeg ville kanskje vurdert å ha på et sånt nedre deksel på strengeste vinteren. Jeg ser tre fordeler med det. For det første er den laveste grillen mere utsatt for snø- og slapsdrev fra bilene foran. Denne honeycomb-grillen ser veldig spinkel ut i mine øyne, og er også særlig utsatt for at steiner og isklumper kan knuse seg igjennom. For det andre så er det relativt stort areal rett inn mot radiator. Så et nedre deksel vil redusere en god del direkte-vind mot radiatoren. Siste kommentar: øvre deksel er ikke så pent (min mening det da 😋).

Skodaforum Norge

Uoffisielt forum for Skoda eiere og andre interesserte

Nyttig informasjon:

Populær kategori:

×
×
 • Create New...